Re:me tilbyr ergonomiske elastiske plaster med en stimulerende kule designet for å gi konstant akupressur. Der akupunktur stimulerer med nåler bruker re:me akupressur (press) for å oppnå de samme fordelene.

Punkter som virker

I hvert unike produkt fra re:me's produktserie kombineres 2 av akupupunktur-punktene nedenfor for å effektivt adressere dine utfordringer.

  • LI4

  • SP6

  • LR3

  • ST36

  • PC6

  • HT7

Hvorfor det virker

Akupressur, Qi, Meridianer, Yin og Yang

1. Akupressur: Akupressur er en 3000 år gammel behandlingsmetode som hjelper kroppen med å gjenopprette balanse og flyt av blod og energi, også kjent som «qi».

2. Qi: Qi er en sentral del av tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og refererer til livsenergien eller den vitale energien som strømmer gjennom meridianene og ut i hele kroppen.

3. Meridianer: Meridianer er baner som forbinder akupunkturpunktene og flytter Qi. Hver meridian er knyttet til en bestemt organfunksjon og påvirkes ved å stimulere akupunkturpunktene.

4. Yin og Yang: Ved å gjenopprette balansen i Qi-strømmen, kan kroppen helbrede seg selv og oppnå mer levende og bærekraftig helse. Yin og yang minner oss om at balanse er nøkkelen til velstand.

Muskel- eller leddsmerter?

Kombinasjonen av akupressur på LI4 (Hegu) og LR3 (Taichong) for muskel- eller leddsmerter er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å lindre smerter ved å balansere kroppens energiflyt og fremme en tilstand av velvære. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen er effektiv for muskel- eller leddsmerter:

1. Smertelindring ved blokkering av energiflyt: LI4 og LR3 samarbeider for å løse opp blokkeringer i kroppens energiflyt, som kan føre til muskel- eller leddsmerter. LI4, lokalisert mellom tommelen og pekefingeren, og LR3, plassert mellom stortåen og andre tåen på foten, hjelper til med å gjenopprette harmoni i energibanene og lindre smerte.

2. Fremming av kroppens naturlige helingsrespons: Ved å stimulere LI4 og LR3 gjennom akupressur, kan man aktivere kroppens egne helingsmekanismer. Dette kan resultere i reduksjon av betennelse og økt sirkulasjon i områder som er rammet av smerte.

3. Balansering av energi for smertelindring: Denne kombinasjonen søker å balansere de berørte meridianene, og dermed energiflyten, i kroppen. Dette kan bidra til å avbøte overflødig energi eller mangel på energi som kan bidra til smertetilstanden.

4. Avslapning og reduksjon av spenninger: Akupressur på disse punktene kan fremme avslapning i muskler og vev rundt smerteområdet. Dette kan bidra til å lindre muskelspenninger som kan forverre smerten.

Hodepine?

Akupressurpunktet LI4 (Hegu) på begge hender for å lindre hodepine er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Dette tilnærmingen tar sikte på å balansere kroppens energiflyt og lindre hodepine. Her er noen grunner til hvorfor akupressur på LI4 kan bidra til å lindre hodepine:

1. Smertelindring ved energiblokkering: LI4, som ligger mellom tommelen og pekefingeren på begge hender, er knyttet til energiflyten i hele kroppen. Akupressur på dette punktet kan bidra til å løse opp energiblokkeringer som kan forårsake hodepine.

2. Reduksjon av spenninger: Stimulering av LI4 kan hjelpe til med å redusere spenninger i hodet og nakken, som er vanlige årsaker til hodepine.

3. Fremming av blodsirkulasjon: Ved å arbeide med LI4 kan man forbedre blodsirkulasjonen i hodet og ansiktet, noe som kan bidra til å lindre hodepine som skyldes dårlig sirkulasjon.

4. Aktivering av kroppens naturlige smertelindrende mekanismer: Akupressur på LI4 kan stimulere kroppens frigjøring av endorfiner, som er naturlige smertelindrende stoffer. Dette kan bidra til å redusere følelsen av smerte.

Søvnløs?

Kombinasjonen av akupressur på Hjerte 7 (HT7) og Milt 6 (SP6) for søvn er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å balansere kroppens energiflyt og fremme harmoni, noe som kan ha positive effekter på søvnkvaliteten. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen er bra for søvn:

1. Balansering av hjerteenergi: Hjerte 7, knyttet til perikardium-meridianen, bidrar til å balansere hjerteenergien. En balansert hjerteenergi er viktig for å roe sinnet, redusere stress og bekymringer som ofte kan forstyrre søvnen. Ved å roe hjerteenergien kan Hjerte 7 bidra til å skape en mer fredfull sinnstilstand før sengetid.

2. Stressreduksjon: Begge punktene, Hjerte 7 og Milt 6, har vist seg å ha en beroligende effekt på nervesystemet. Milt 6 har spesielt en rolle i å regulere milten og balansere energistrømmen i kroppen. Redusert stress og avslappet nervesystem kan legge til rette for en roligere og mer avslappet søvnopplevelse.

3. Fysiske og følelsesmessige balanse: Kombinasjonen av å arbeide med både hjerte- og miltmeridianene kan hjelpe til med å skape en helhetlig balanse i kroppen. Dette kan bidra til å stabilisere både fysiske og følelsesmessige aspekter av velvære, som begge er viktige faktorer for god søvn.

4. Fremme av avslapning: Akupressur på disse punktene fremmer økt blodsirkulasjon og energiflyt i kroppen. Dette kan hjelpe til med å frigjøre spenninger og fremme avslapning i muskler og vev. Avslappede muskler og en avslappet kropp kan legge til rette for en mer komfortabel søvnopplevelse.

Kvalm?

Akupressurpunktet PC6 (Neiguan) på begge håndledd og  for å lindre ulike kvalmetilstander er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å balansere kroppens energiflyt og redusere kvalme og oppkast. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen kan være effektiv for å lindre ulike kvalmetilstander:

1. Lindring av generell kvalme: Stimulering av akupressurpunktet PC6 (Neiguan) på begge hender kan hjelpe til med å lindre kvalme og oppkast i ulike situasjoner, inkludert sjøsyke, morgenkvalme under graviditet, reisesyke og annen generell kvalme.

2. Balansering av mageenergi: PC6 ligger på underarmen omtrent tre fingerbredder over håndleddet. Dette punktet er kjent for å balansere mageenergien og forbedre fordøyelsen, noe som kan bidra til å lindre kvalme forårsaket av ubalanse i magefunksjonen.

3. Regulering av kroppens energiflyt: PC6, er knyttet til reguleringen av kroppens energiflyt og har vist seg å ha en positiv effekt på fordøyelsesprosessen. Ved å balansere denne energiflyten kan kvalmesymptomer lindres.

4. Beroligelse av mage og tarm: PC6 stimulering kan ha en beroligende effekt på mage og tarm, noe som kan bidra til å dempe irritasjon og kvalme i fordøyelsessystemet.

Menssmerter?

Kombinasjonen av akupressur på LI4 (Hegu) og SP6 (Sanyinjiao) for lindring av menstruasjonssmerter er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å balansere kroppens energiflyt og redusere ubehag under menstruasjonen. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen kan være effektiv for å lindre menstruasjonsmerter:

1. Smertelindring og energibalansering: LI4 og SP6 jobber sammen for å lindre smerter knyttet til menstruasjon ved å balansere energiflyten i kroppen. LI4, som ligger mellom tommelen og pekefingeren, og SP6, plassert på innsiden av leggen, kan bidra til å lindre blokkeringer og redusere overflødig energi som kan forårsake smerte.

2. Regulering av bekkenområdet: Stimulering av SP6 kan spesielt hjelpe til med å regulere energiflyten i bekkenområdet, der menstruasjonsmerter ofte oppstår. Dette kan bidra til å lindre ubehag og smerte i denne regionen.

3. Reduksjon av kramper: Kombinasjonen av disse punktene kan hjelpe til med å redusere kramper og muskelspenninger i magen og bekkenet, som ofte følger med menstruasjonssmerter.

4. Avslapning og komfort: Akupressur på disse punktene kan fremme avslapning i områder som er rammet av menstruasjonssmerter. Dette kan bidra til å skape en mer komfortabel tilstand under menstruasjonen.

Stresset?

Kombinasjonen av akupressur på PC6 (Neiguan) og SP6 (Sanyinjiao) for å redusere stress, angst og uro er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å balansere kroppens energiflyt og skape en tilstand av indre ro og avslapning. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen kan bidra til å redusere stress, angst og uro:

1. Beroligende effekt på nervesystemet: Begge akupressurpunktene, PC6 og SP6, har vist seg å ha en beroligende effekt på nervesystemet. PC6 ligger på underarmen omtrent tre fingerbredder opp fra håndleddet, og SP6 er plassert på innsiden av leggen. Ved å stimulere disse punktene, kan man fremme en avslappet tilstand i kroppen.

2. Reduksjon av stresshormoner: Akupressur på PC6 og SP6 kan bidra til å redusere produksjonen av stresshormoner som cortisol. Dette kan hjelpe til med å dempe følelser av stress og angst.

3. Fremming av indre balanse: Kombinasjonen av å arbeide med disse punktene kan hjelpe til med å balansere energiflyten i kroppen. Dette kan bidra til å skape en følelse av helhetlig balanse og harmoni, som er viktig for å redusere følelser av uro.

4. Stimulering av avslapning: Akupressur på disse punktene fremmer avslapning i kroppens muskler og vev. Dette kan hjelpe til med å lindre fysisk spenning og skape en roligere sinnstilstand.

Utladet?

Kombinasjonen av akupressur på ST36 (Zusanli) og SP6 (Sanyinjiao) for å øke energinivået er basert på prinsippene innen tradisjonell kinesisk medisin. Denne tilnærmingen tar sikte på å stimulere kroppens energiflyt og fremme generell vitalitet. Her er noen grunner til hvorfor denne kombinasjonen kan bidra til å øke energinivået:

1. Aktivering av energipunkter: Akupressur på ST36 og SP6 stimulerer energipunktene som er knyttet til vitalitet og energi. ST36 ligger omtrent en håndsbredder under kneet, og SP6 finnes på innsiden av leggen. Denne stimuleringen kan hjelpe til med å aktivere kroppens naturlige energireserver.

2. Fremming av energiflyt: Ved å arbeide med disse punktene kan man fremme en jevnere og mer balansert energiflyt gjennom kroppen. Dette kan bidra til å forhindre energiblokkeringer som kan føre til tretthet eller lavt energinivå.

3. Økt blodsirkulasjon: Akupressur på ST36 og SP6 kan forbedre blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til å levere mer oksygen og næringsstoffer til cellene i kroppen. Dette kan føre til økt vitalitet og energi.

4. Aktivering av kroppens energireserver: Disse punktene er kjent for å være forbundet med kroppens energireserver. Ved å stimulere dem, kan man hjelpe kroppen med å hente frem ekstra energi når det trengs.